KULÜP YAPILANMASINDA 3 UNSUR PANELİ BEYKOZ' DA YAPILDI.
  • TÜFAD İstanbul Şubesi öncülüğünde Beykoz Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde 11 Aralık 2017’de ‘’ Kulüp Yapılanmasında 3 Unsur ‘’ paneli gerçekleştirildi.

    Ekleme: 2017-12-12 Bu Haber 3170 kez okundu.

    TÜFAD İstanbul Şubesi öncülüğünde Beykoz Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde 11 Aralık 2017’de ‘’ Kulüp Yapılanmasında 3 Unsur ‘’ paneli gerçekleştirildi.Panelde antrenör, spor yönetimi, basın ve medya üçlüsü konuşuldu.

    Başkan Vekilimiz Doç. Dr. Mehmet YORULMAZLAR’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele ilgi büyüktü.

    İlk sözü Doç. Dr. Ali KIZILET aldı. Kızılet, spor kulüplerinin üye sayılarının artması gerektiğini, erken özelleşme ile çocuklara zarar verildiğini belirtti. Spor katılım sayısı artarsa şampiyonluk, madalya zaten gelir, dedi.

    Ali TANRIYAŞÜKÜR, ilgili bölgede kulübe ihtiyaç olup olmadığı, ihtiyaç varsa hangi branşlarda ihtiyaç olduğunu belirleyip ona göre kulüpler kurulmalı, tesisleşmenin önemli olduğunu belirtti.

    Tunç KAYACI, basın ve yayın okulundan ya da spor bilimleri fakültelerinden mezun olan gençlerin hemen yorumcu, yazar olmak istediğini ve bunun için sabırlı olunması gerektiğini, acele edilmemesi gerektiğini belirtti. İşi her zaman ehline bırakmak gerektiğini söyledi. Basın ve medyayı genelde reklamcılar yönettiği için spora katkının istenen düzeyde olmadığını söyledi.

    Şevin YELSELİ, özel eğitime gereksinim duyan çocukların özel eğitimde uzman olarak yetişmiş personele ihtiyacı vardır. özel gereksinimli bireylerin beden eğitimi ve spor dersleriyle çocukların motorsal gelişimini sağlamaya çalışıyoruz. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için özellikle otizmli çocuklar için yaşam koçlarının yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih PINAR, panelin misafirleri arasındaydı. Marmara’nın bu alanda çalışmaları olduğunu ve bu noktada çalışmalarının devamının geleceğini belirtti.

    Bülent ÜNDER, antrenörlük diplomadan ibaret değildir, aslında antrenörlük diplomayı aldıktan başlıyor. Daha çok öğrenmek, daha çok çalışmak gerektiğini belirtti. Sporcu ve antrenörlerin iletişiminin de çok önemli olduğunu belirtti.

    Hakan NERGİS, üniversitelerin spor bilimleri alanından mezun olan ya da hali hazırda öğrenci olanların istihdamı noktasında kulüplerde uzun dönemli stajyer modülü oluşturduk. Bu modül uzun dönemli olduğu için başarıya ulaşacaktır. Bütün detayları sizlere anlatabilecek maalesef vaktimiz yok. Hazırladığımız sistemin Türk sporuna katkı sunacağını biliyoruz, dedi.

    KONUŞMACILAR

     

    Moderatör : Doç.Dr. Mehmet Yorulmazlar (Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğr.Üyesi) 

    Antrenörlerin Rolü : Bülent Ünder (Teknik Direktör)

    Saha İçi ve Dışı Etkileşim : Doç.Dr. Ali Kızılet (Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğr.Üyesi)

    BESYO/SBF Öğrenci ve Mezunlarının Sporda Konumlandırılması : Hakan Nergis (Spor Bilimleri Uzmanı/Koç)

    Engelli Sporlarının Yönetimi : Şevin Yelseli (Beykoz Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı)

    Basın ve Medyanın Sportif Yapılanmadaki Rolü : Tunç Kayacı (Spor Yazarı/Yorumcusu)

    Spor Yönetimi : Ali Tanrıyaşükür (TFF İl Temsilcisi/İASKF Genel Sekreteri)

    Panelde TÜFAD İstanbul' u temsilen, Başkanımız Halit Önsen, Başkan Vekilimiz Doç.Dr. Mehmet M Yorulmazlar, Başkan yardımcılarımız Aziz Akgün, Hasan Aslan, yönetim kurulu üyelerimiz Osman Erdoğan, Mehmet Okuducu, Cem Çalışkan hazır bulundular.

    Panele ev sahipliği yapan Beykoz kulüpler birliğine sonsuz teşekkürler.

     

    Haberin resimleri için tıklayınız.

DERNEK İLETİŞİM HATTI
0850 340 1991
WHATSAPP İLETİŞİM HATTI
0505 034 1965
HABERLER
 
© 2020 Tüfad İstanbul
Bu sitenin tasarımı ve kodlaması Bahadır Yagan'a aittir.