HOCALARIN HOCASI METİN TÜREL'E SON GÖREV.
  • Türk Futbolunun duayenlerinden büyük ustamız,hocaların hocası, Genel Başkan Başdanışmanımız Metin Türel'i Kaybettik. Uzun süredir tedavi görmekte olan hocamız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

    Ekleme: 2018-11-19 Bu Haber 2185 kez okundu.

    Türk Futbolunun duayenlerinden büyük ustamız,hocaların hocası, Genel Başkan Başdanışmanımız Metin Türel'i Kaybettik. Uzun süredir tedavi görmekte olan hocamız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

    Hocamızın cenazesi 18.11.2018 pazar günü Levent Camiinde kılınan öğlen namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.Cenazeye camiamızın önde gelen spor adamları, antrenör ve futbolcular katılarak hocamızı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.

    İbrahim Metin Türel ;
    13 Eylül 1935 tarihinde doğan Metin Türel, Futbola kaleci olarak Galatasaray Lisesi okul takımında başladı.Galatasaray, Vefa, Şekerspor, İstanbulspor ve PTT takımlarının kalesini korudu.Futbolu bıraktıktan  sonra Afyonspor, Vefa, Beşiktaş , Adana Demirspor, Trabzonspor , Antalyaspor, Gençlerbirliği, Samsunspor ve İstanbulspor takımlarının teknik direktörlüğünü yaptı.Metin Türel teknik direktörlük kariyeri boyunca kulüp takımlarındaki başarılarının yanı sıra Türk futboluna önemli futbolcular yetiştirmiş bunun yanısıra  Antrenör Kurslarında Eğitimci olarak görev yaptığı yıllarda bir çok  teknik adamı Türk futboluna kazandırmasıyla da ünlüdür.1977-1978 arasında A Milli Futbol takımını da çalıştıran Türel, bir süre spor yazarlığı yaptı. TÜFAD çatısı altında da büyük hizmetleri bulunan Metin Türel ,İstanbul Şube Başkanlığı, Genel Merkez Genel Sekreterliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak 11 Kasım 2018 tarihinde yapılan Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkan Baş Danışmanı görevine getirilmişti. Metin hocamız  22 Ekim 2018 Pazartesi günü TÜFAD'ın Ankara'da yapılan 24. Olağan Genel Kuruluna zor şartlar altında tekerlekli sandalye ile sağlık ekibi himayesinde katılmış ve katılımcılar tarafından ayakta alkışlanmıştı.

    TÜFAD İstanbul Şubesi Yönetim kurulu olarak Hocamıza Allahtan rahmet yakınlarına, kederli ailesine ve Türk spor camiasına baş sağlığı dileriz.

     

     

     

DERNEK İLETİŞİM HATTI
0850 340 1991
WHATSAPP İLETİŞİM HATTI
0505 034 1965
HABERLER
 
© 2020 Tüfad İstanbul
Bu sitenin tasarımı ve kodlaması Bahadır Yagan'a aittir.